HEART TO HEART

Over mij

Als kind had ik vaak last van heimwee, een gevoel wat ik niet kon thuisbrengen. Ik voelde er me schuldig over, omdat er geen enkele aanleiding voor was. Ik ben opgegroeid in een beschermd gezin met zorgzame ouders en een zusje en kwam niets tekort. Toch was er altijd een gevoel van gemis.
Ik liep met vragen en zocht naar diepere antwoorden. “Wie ben ik en wat kom ik hier doen?”

Niemand kon mij die antwoorden geven en spirituele ontwikkeling was toen nog ver weg.
Na de PABO in Den Haag ging ik naar de universiteit in Leiden om binnen de Sociale Wetenschappen Pedagogie en Andragogie (vorming en ontwikkeling van volwassenen) te studeren. Bij de vakken psychologie, filosofie en sociologie dacht ik wel te kunnen vinden wat ik zocht.
Na vier jaar ben ik afgestudeerd, waarbij ik mijn eindscriptie de titel had gegeven: “De Weg is Wijzer dan de Wegwijzer”. Dichter dan bij dit antwoord was ik niet gekomen.

Als een pionier – want er was toen nog niks – ben ik zelf mijn eigen pad gaan banen voor mijn spirituele ontwikkeling. Na vele inspirerende retreats, trainingen, cursussen kwam het ene inzicht na het andere.

In 2015 begon ik te schilderen vanuit het niets. Ik ging in de leer bij kunstenaars die me de Kunst van het Creëren bijbrachten. Ondertussen verkocht ik binnen 1,5 jaar mijn eerste schilderij met als bestemming de Sunset Boulevard in Los Angeles. Een droom werd werkelijkheid.
Nu geef ik ook kunst-workshops waarin niet-kunstenaars versteld staan van zichzelf tot waar ze toe in staat zijn. Iedereen is een kunstenaar – of je je daar nu van bewust bent of niet.

Nadat ik had geleerd dat kunst groter is dan ikzelf en vanuit mijn hart komt, heb ik een training gedaan bij HeartMath Institute (U.S.A.) Hier leerde ik alles over hart-brein coherentie. Diepere wijsheid komt vanuit je hart, dat is nu wetenschappelijk bewezen. Het heeft niet alleen mijn kunst naar een hoger niveau gebracht, ik geef ook coaching aan mensen die deze wijsheid in zichzelf willen leren aanspreken.

Via dr. Sue Morter van Morter Institute of BioEnergetics (U.S.A) vielen de laatste puzzelstukjes op hun plek. Zij overbrugt de kloof tussen de oosterse spirituele wijsheid en de wetenschap.
Ik benader mijn leven nu vanuit een veel groter perspectief en heb geleerd om nog zoveel andere bronnen te leren aanboren. Ik weet nu hoe ik een veel groter potentieel kan aanspreken, mijn intuïtie, m’n buikwijsheid, m’n hart, m’n hoofd en nog veel meer.
In plaats van de antwoorden buiten me te zoeken, beschik ik over alles om deze in mezelf te vinden. Zo creëerde ik het leven waar ik altijd van heb gedroomd, sta ik in mijn eigen kracht en kan ik mijn authentieke zelf zijn.
Ik coach mensen die dit ook willen en deel alles met hen wat ik heb geleerd. Zo creëren zij het leven waar zij van dromen en worden zij hun eigen Genius.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan het filmpje, ‘from my heart to yours’.

Music: Relaxing Ballad
Musician: Alexander Nakarada
Site: https://freepd.com
License: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/legalcode

Video afspelen

Music: Relaxing Ballad
Musician: Alexander Nakarada
Site: https://freepd.com
License: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/legalcode