HEART TO HEART

Workshop
Intuïtief Schilderen

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field, I’ll meet you there.”

-Rumi (dichter en mysticus)-

Ook in 2024 geef ik weer  de workshop Intuïtief Schilderen op  zondagen in Studio de/Ruimte in Hoogstraten. Op zondag 28 januari is er nog plaats. De volgende zondagen zijn: 11 februari, 18 februari en 25 februari. 17 maart, 24 maart en 31 maart. 7 april, 14 april en 28 april. Staat jouw voorkeursdatum er niet bij? Neem dan even contact met mij op.

Creativiteit zit in ons. Het is een aangeboren kwaliteit, die te vaak te lang onaangesproken blijft. Proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen, de lat hoog leggen voor jezelf, tijd tekort komen omdat het nooit genoeg is, jezelf voortdurend vergelijken… de druk ligt hoog en de creativiteit die je dan juist nodig hebt, krijgt geen kans.

In deze workshop leer je hoe je toegang kunt krijgen tot je eigen creatieve vermogens en hoe je deze op een inspirerende manier tot uitdrukking kunt brengen. Je gaat je hart weer laten spreken en jezelf versteld doen staan.

Aan het einde van de middag ben je niet alleen verwonderd over de rijkdom aan kunst die is ontstaan, maar je hebt ook een basis gelegd voor jezelf van creativiteit en authenticiteit.
De principes die je bij het schilderen leert, kun je vervolgens toepassen in je dagelijkse leven. Het zijn wetenschappelijke en spirituele principes.

Eigenlijk schildert een schilderij zichzelf. Hoe dat precies werkt leer je op deze dag.

Voor de workshop hoef je niets mee te brengen, voor alles wordt gezorgd.

De dag ziet er als volgt uit:

9.30 uur

Ontvangst en koffie/thee met taart. Inleiding over de geheimen van de kunst van het schilderen: “The Art of Creation”

10.15 uur
In de flow komen. Via een ontspanningsoefening maak je verbinding met je hart. Van hieruit ga je schilderen, technieken verkennen op je schildersdoek. Je ontdekt je favoriete kleuren. Je ondervindt de inspiratie van muziek. Je leert je kunst te bekijken vanuit verrassende perspectieven. Tegen lunchtijd ben je verwonderd over wat er al is ontstaan.
12.30 uur
Lunch
13.15 uur

The Genius©. “In ieder van ons schuilt een Genius die wacht om aangesproken te worden.” Via dit model leer je hoe je eenvoudig met je eigen Genius in contact komt en hoe dit leidt tot virtuoze kunst. De rest van de middag krijg je nog meer inspirerende input wat helpt bij het creëren van je eigen kunst. Je leert ook iets over compositie en hoe je tot je eigen compositie kunt komen.
Aan het einde van de dag ga je met een uniek en authentiek schilderij naar huis.

16.30 uur
Einde

Aanmelden

Je kunt dit formulier gebruiken om je aan te melden of om – vrijblijvend – vragen te stellen.
Intensive Workshop Intuïtief Schilderen
179,00
Inclusief alle materialen, koffie, thee, drankjes, lunch en tussendoortjes.
INBEGREPEN:
Je krijgt een Premium Xtra Schildersdoek van 70 x 70 cm. Dit is een stevig doek van een eerste kwaliteit katoen, dat al is geprimed en is opgespannen op dikke houten spielattten van 4 cm dik (in plaats van de normale 2 cm). Dit geeft een mooie, robuuste look. Je hebt geen extra lijst/omkadering meer nodig om het op te hangen, omdat deze dikte heel mooi presenteert.
Ophangsysteem. Je schilderij is klaar is om op te hangen.
Acrylverf, acrylinkten, oliepastels, houtskool, penselen, verfborstels en andere soorten verfgereedschap.
Je hebt ook een schildersezel tot je beschikking.
Koffie/thee/frisdrank, lunch en tussendoortjes.